Foglalkoztatás: Nem kell végzettség a vezető beosztáshoz?

Többször foglalkoztam már az önkormányzati cégek vezetőivel, hiszen a pofátlanul magas fizetésük mögött, sokszor teljesítés, nem volt érzékelhető.

A nemrégiben távozott vezetők között akadt olyan is aki nem csak vezetőnek volt alkalmatlan, de végzettségét tekintve sem felelt meg a rábízott feladatnak.

Mivel az ellenzéki képviselőknek tudomása van ezekről az ügyekről, kíváncsian várom, hogy az összefogás kreatív csapata, illetve az ellenzéki Fidesz, mikor készíti el azt az előterjesztést, amiben a Média Kft, vagy a Szolgáltató Intézmény korábbi vezetőinek alkalmasságát és foglalkoztatásának körülményeit vizsgálják.

Képviselőként betekinthetnek azokba az iratokba, amikből kiderülhet igazak-e a pletykák.

Javaslom az alábbi kérdésekre megkeresni a válaszokat:

Volt-e megfelelő végzettségük a magasabb vezetői beosztáshoz?

Bemutatták-e a végzettséget igazoló bizonyítványokat, rendelkezésre állnak-e ezek másolatai?

Hol érettségiztek, illetve hol végezték felsőfokú tanulmányait?

A bemutatott bizonyítványok hitelességét ellenőrizni kell!

Amennyiben nem kellett bemutatni a végzettségekről szóló bizonyítványokat, hogy fordulhatott elő az, hogy vezetői beosztásba kerültek?

Ki ezért a felelős?

Most itt a lehetőség arra, hogy bizonyítani is tudják, nem igazak azok a pletykák, hogy az EHE lényegében Horváth Richárd másodvonalbeli csapata, hiszen állításuk szerint, sem Gál Erzsébet, sem pedig Horváth Richárd nem alkalmas a város vezetésére.

Értem a Szabó iránt érzett gyűlöletüket, de azt már nem, hogy a jelek szerint, miért álltak be Horváth Richárd mögé.

Erre utal a kampányban közzétett fotójuk is, amiben bocsánatot is kérnek Lestyán Balázstól azért, hogy egy picit ellenük kampányolnak.

Korábbi sajtóhírek alapján, vélhetően sok millió forint kifizetéséről van szó, így elvárható az új ellenzék minden tagjától, hogy megtegyék azokat a lépéseket, amiknek nyomán kiderül, hogy ki a felelős azért, hogy végzettség nélkül kaphatott valaki magasabb vezetői beosztás után járó emelt juttatást, nem kevés jutalmat, amikor a jogszabályok alapján csak szakmunkás bér járt volna neki.

Várom, hogy az EHE kreatív csapata megtegye a szükséges jogi lépéseket, és nem utolsó sorban, a büntetőfeljelentést.

Várom a Fidesz képviselőinek határozott fellépését, és azt, hogy minden általuk felvetett gyanús ügyben meg is tegyék a szükséges jogi lépéseket.

Egyelőre csend honol az ellenzék táján, úgy tűnik, hogy az EHE teljes mértékben elégedett az egy listás hely megszerzésével, de már a Fidesz, és Szabó csapata sem teszi közzé Horváth korábbi hibás döntéseinek lehetséges következményeit.