Baráti levél 1.

Önkormányzati választás 2019.

Az elmúlt hónapokban döntően be tudtam tartani azt az önmagamnak tett ígéretemet, hogy nem kommunikálom az Önkormányzati választásokkal kapcsolatos híreket.

Csak akkor tettem kivételt, amikor szándékosan provokáltak, vagy kimondottan engem szólítottak meg.

Magam részéről akkor, le is zártam az egészet.

Azzal, hogy kiléptem az MSZP-ből – miután az MSZP történetének legtehetségtelenebb elnöke nem engedte, hogy pártunk önállóan induljon a városban – nem tagadom, hogy egy kicsit meg is keseredtem. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem fogok a jövőben is városunk életével foglalkozni, de innentől kezdve ezt függetlenként teszem. Azért is folytatom a 60lap.hu-t, mert bármerre megyek a városban megszólítanak, panaszkodnak, kikérik a véleményemet az emberek.

Miután nem szeretnék az Önkormányzati választásokkal foglalkozni, de mégis sokan kérdeznek erről, arra gondoltam, hogy miért ne adhatnék helyet egy olyan embernek, vagy embereknek, akikről tudom, hogy reálpolitikusként szemlélik az eseményeket. Megkértem kedves ismerősömet – aki ugyan közel 10 éve elköltözött a városból, de gyakorlatilag ismer mindent és mindenkit – , hogy írja le ezzel kapcsolatos gondolatait és véleményeit, illetve szerinte ennek a kialakult helyzetnek mi lesz a következménye. Az alábbi levelet küldtem el neki, néhány nappal ezelőtt:

Kedves Barátom!

Az elmúlt hónapokban többször beszéltünk telefonon, illetve személyesen, hogy mi várható az Önkormányzati választásokon, illetve, az azt követő időszakban.

Számomra nem volt meglepő, hogy az általad esetenként hónapokkal, vagy évekkel előre megjósolt események szinte pontról-pontra bekövetkeztek. Többször vicceltem veled, hogy te a modern korunk helyi Nostradamusa vagy.

Igaz, hogy közel 10 éve elköltöztél Hatvanból, de tudom, hogy városunk eseményeit naprakészen követed, illetve sokszor vagy itt, ide kötnek a családi kötelékeid.

Megkérlek, hogy foglald már össze azt, hogy te hogyan láttad az elmúlt időszak helyi politikai történéseit, illetve véleményed szerint, ezekből mi következik.

Kérlek, foglald nekem össze úgy, hogy közzé tudjam tenni a véleményedet.

Véleményem szerint üde színfolt lenne a te látószögedből megismerni az elmúlt hónapok hatvani eseményeit, illetve azt, hogy mi erről a te véleményed.

Baráti üdvözlettel:

Bíró József

Természetesen, ha valakinek van olyan véleménye a fentebb írtakkal kapcsolatban, szívesen fogadom az ő levelét is!