Úgy tűnik, Horváth nem csak a csatát nyerte meg

Kép forrása: google.com

Még 2018-ban írtam arról, hogy Horváth eladhatta magát és Hatvant, csupán azért, hogy politikai hasznot hozzon neki Semjén díszpolgári kinevezése.

Díszpolgári címet, politikai haszonért cserélek

Mára mind ez valósággá vált, a láthatatlan kezek láthatóvá váltak, ezt mindenki tapasztalhatta az önkormányzati választás ideje alatt.

Most úgy tűnik, hogy Szabó Zsolt és csapata eltaktikázta magát, ezt már a Heves Megyei közgyűlés összetételének nyilvánosságra hozatalakor lehetett tudni, hiszen Szabó jobb és balkeze, bár maradt alelnök, egy szinttel még is visszaszorították, csak társadalmi megbízatást kapott Tóth Csaba. Már akkor sejteni lehetett, hogy az önkormányzati választásokon csúfos vereséget szenvedő hatvani Fidesz csapat büntetésben fog részesülni.

Horváth Richárd és bandája jól taktikázott, annak ellenére, hogy a Fideszből kirúgták őket, és az önkormányzati választáson nem őket támogatta sem a Fidesz, sem pedig a KDNP, a civil szervezetük mögé bújva sikerrel vették az akadályt, nagy többséggel tudtak nyerni.

A mostani történések viszont már 2022-re vetítik elő választókerületünk és Szabó Zsolt sorsát.

2010-ben és 2014-ben Tóth Csaba megyei alelnök irányításával magasan tudott nyerni a Fidesz, 2019-ben viszont a piócás ember sem tudott rajtuk segíteni.

Az a tény, hogy menesztették Habis Lászlót és Eger helyett Hatvan lett fontos a KDNP számára, -mert ezt is jelenti a hatvani emberek kiemelése- félelemmel töltheti el Szabót és Tóth Csabát egyaránt.

Mivel maga Orbán nyilatkozta, hogy elégedetlen volt több nagyobb város, közöttük Hatvan választási eredményével, a rossz szereplés miatt akár személyi felelősségre vonást is kilátásba helyezett.

És itt jöhet el a 3. számú választókerület átadása a KDNP-nek.

Amennyiben ez megtörténik, elsősorban nem a Fidesz gyengeségét, sokkal inkább Szabó Zsolt tehetetlenségét jelentheti.

Kíváncsian várjuk, hogy a kormánypártok mikor jelentik be az új országgyűlési képviselőjelölt nevét.

Akit vélhetően nem Szabó Zsoltnak fognak hívni.

Ami már biztos, a KDNP hatvani elnökének és a Heves Megyei Önkormányzati Tanács elnökének választották meg Horváth Richárdot.

A konyhás néni sem maradt ki a sorból, Smidné Vereb Julianna lett a KDNP Heves megyei elnöke.

Azt is mondhatnánk, ezt jól kifőzték.