Baráti levél – Nagygombosért Polgári Egyesület, avagy Érsek és csapata 2.

Mint ahogyan azt már megírtam, egy kedves barátomat, aki ugyan közel 10 éve elköltözött Hatvanból, de jól ismeri a jelen kor valóságát kértem meg arra, hogy saját szemszögéből értékelje az Önkormányzati választásokat. Az ő eszmefuttatásait teszem változtatás nélkül közzé.

Tény, hogy minden Érsekék ellene játszott össze, hiszen gyakorlatilag az utolsó pillanatban kapták meg az engedélyt arra, hogy elkezdjék a támogatói aláírásokat gyűjteni, amit egy esős hétvége is akadályozott. A vége az lett, hogy hiába volt meg a kellő számú aláírás ahhoz, hogy indulhasson Polgármesterjelöltként a Nagygombosért Polgári Egyesület támogatásával, sem neki, sem négy képviselőjelöltnek az önkormányzat szúrós szemű ellenőrei végül kevesebb aláírást hitelesítettek, mint amennyi a minimum volt. Ennek az lett a következménye, hogy összesen négy képviselőjelölt indulhatott az Egyesület neve alatt a választáson, ami egyel kevesebb annál, hogy kompenzációs listát tudjanak állítani. Véleményem szerint a maradék négy fő is már csak becsületből nem lépett vissza, hiszen gyakorlatilag semmiféle reményük nem maradt a mandátumszerzésre, így igazai kampányt sem láthattunk tőlük.

Tisztelem és becsülöm Érsek Zsoltot, hisz négy egymást követő ciklusban volt Országgyűlési Képviselő, kétszer pedig Polgármester. Mindkettő tisztségében kimondottan sikeres volt, mert elvitathatatlan tőle, hogy Hatvan 2002-től 2015-ig tartó töretlen fejlődése az ő Polgármesterségének ideje alatt kezdődött meg. Megértem azt is, hogy égett a visszavágás lázától, hiszen 2014-ben mocskos eszközökkel – gyanúsított volt ebben az időben- akadályozták meg, hogy indulhasson. Jól emlékszünk arra, hogy közel 30 ügye közül, amivel meggyanúsították egy sem jutott el még a vádemelésig sem, mégis meggátolta őt a célja elérésében.

Mondjuk meg őszintén: Érsek Zsolt veszített!

Elveszítette az utolsó reményét is, hogy a tehetetlen és pitiáner Országos Elnök miatt az MSZP-t újra lehessen építeni Hatvanban. Bizonyára az emberekbe vetett hite is megingott, amikor Palik Józsefné, az Együtt Hatvanért Egyesület elnökével és pozícióra éhes csapatával, már nem tudott együttműködni. Ne felejtsük el, hogy közismert, hogy az Egyesületet ő találta ki és ő javasolta, illetve kérte fel Paliknét elnöknek. Talán Caesar érezhette így magát, amikor Brutus hátba szúrta.

Lehet, hogy ez közel sem volt olyan fájdalmas, mint az a hátba szúrás, amit volt párttársától kapott, illetve élt át, hiszen közismert, hogy Lőrinc Ferenc a háta mögött kezdett el tárgyalni az MSZP elnökével, hogy ő képviselhesse a Szivárvány Koalícióban” az MSZP-t. Végül, egy jogszerűtlen elnökségi döntés után Ferike megkapta a lehetőséget és ezzel szétzúzta Érsek utolsó elképzelését is.

A következmények ismertek.

Gyakorlatilag egy MSZP-s kivételével mindenki kilépett a hatvani szervezetből. Ma már csak az nem ismert, hogy ki és mit kapott ezért, hogy meggátolja az MSZP indulását Hatvanban, az önkormányzati választáson.

A „zuhanyhíradóban” terjedő pletykákkal nem akarok foglalkozni, de érdekes információim vannak…

Most már csak egy feladat maradt: mindenki számoljon el a saját lelkiismeretével.

Már akinek van…