Amikor nem tudják elsőre, hogy mi a megfelelő

2021. április 30-án Horváth gondolt egyet, és véleményeztette díszellenzékét és köreihez tartozó bandatagokat, mit gondolnak arról, hogy az újhatvani orvosi rendelők felújításának idejére a Bálvány utcában ideiglenes orvosi konténer rendelőket telepítenek.

Sajnos azt nem tették közzé, hogy kinek mi a véleménye erről, de egy dolog biztos, pár héttel később, erről már szó sem volt.

Horváth terve az volt, hogy a kivitelezés idejére az orvosi rendelőket ideiglenesen, előreláthatólag 6 hónapra, 13 konténer építményben helyezi el, a korábbi újhatvani kispiac helyére a Hatvan, Bálvány utca 1930. hrsz.-ú ingatlan aszfaltozott területén. Az építményben 5 db orvosi rendelőt, vizesblokkot, várót, raktár-öltöző helyiségeket szeretett volna kialakítani.

Mára már bebizonyosodott, hogy ez a Horváth terv is dugába dőlt, pontosan úgy, mint korábban sok másik.

Nem tudom ezt a bénázást mivel magyarázza, de a láthatatlan kezekkel már biztosan nem lehet.

Vélhetően sokkal jobb döntés született akkor, amikor a Dali épületében kerültek elhelyezésre a rendelők, hiszen a meleg nyári napokon biztosan nem lehetett volna megfelelő gyógyító munkát végezni egy konténerben. Nem mellesleg, nem egy menekülttáborban kell orvosi munkát végezni, hanem egy városban.

Így van ez még akkor is, ha a város egyes részein menekülttáborokra hasonlító körülményeket lehet tapasztalni.