Hova lett a pénz?

Nagy tábla hirdeti a hatvani belvárosi piacra látogatóknak, hogy bizony itt új piac épül.

A felirat szerint, közel 1,5 milliárd forintot kapott erre a város.

2019. jan. 30.-án a hatvanihirlap.hu büszkén tudósított arról, hogy indul a másfélmilliárdos fejlesztés. A másfélmilliárdos beruházás keretében megújul a könyvtár, a belvárosi piac és a környező zöldfelületek.

A terv, terv maradt!

Azt már tudjuk, hogy a könyvtár, ami sokak szerint inkább hasonlít egy mauzóleumhoz elkészült, át is adták. Talán a nagy kapkodásnak köszönhetően a külső homlokzat lábazatát elfelejtették rendesen megcsinálni, hiszen a pár hónap alatt látható nyomai vannak a járda és udvar felőli részeken. A lábazat burkolását nem szokás a fal anyagával burkolni, erre sokkal jobb és strapabíróbb anyagok léteznek. Lehet, hogy arra már nem jutott.

Arról nincs hír, hogy miért nem kezdték el a piac és a környék építését. Azt sem látni, hogy valamelyik közeli tér fejlesztésébe fogtak volna, hiszen a Kossuth teret már nem igen kell fejleszteni, bár lehet, hogy van az a pénz, amiért újból átépítik még a választások előtt.

Láttunk már ilyet!

Nem kérdés, hogy megint csak a kapkodás játszhatott szerepet, de így legalább egy valami megvalósult, persze brutálisan drágán.

Ennek köszönhetően vélhetően senki “Alkotmányos joga” nem sérült, mindenki, aki részt vett ebben a projektben, meg is kapta ami jár neki.

Már csak egy kérdés maradt.

Mikor kezdődik a piac építése, és miből?

Hol a lé fiúk?