Föld S. Péter – Norvégia – országismertető

Államformája: Adósország. (A Magyar Közlönyben megjelent szöveg nyomán.)

Közjogi méltóságok: Áder János több halat fogott, mint a norvég király.

Kulturális élet: Norvégiában nincs kulturális élet. A legismertebb norvég vers egy ismeretlen költő Petőfi-átirata. Az Augusztus végén című költeményt számos nyelvre próbáltak már lefordítani, de egyik kísérlet sem járt sikerrel. Egyedül magyar fordítása van, amely így hangzik: Még nyílnak a völgyben a norvég virágok, /De már nem sokáig, mert úgy kiirtom mindet, mintha fák volnának a Városligetben.

Tudományos élet: Norvégiában nincs tudományos élet, a legjobb filozófusuk is külföldi volt, ám az ő munkássága is jelentősen eltörpül Orbán Viktor tudományos teljesítménye mögött.

Életszínvonal: Norvégiában nagyon alacsony az életszínvonal, a budapesti norvég nagykövetnek például sokkal kisebb háza van, mint Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek.

Földrajz: Norvégia jóval kisebb, mint Magyarország, a folyók rövidebbek, a tavak sekélyebbek, a hegyek alacsonyabbak és a völgyek is kevésbé mélyek, mint nálunk. (Via Magyar Közlöny).

Városok: Norvégia fővárosa Brüsszel, magyarul: Trianon.

Beszélt nyelvek: a norvégok semmilyen nyelven nem beszélnek, ily módon sem egymással, sem más népekkel nem képesek kommunikálni. Egyetlen ismert nyelvjárásuk a fjord, amely nem beszélt, hanem holt nyelv, és már olyan régen kihalt, hogy írásos formája nem is létezik, ezért szájhagyomány útján terjed.

Sportélet: A norvégok csak a kézilabdát ismerik, de abban is csapnivalóan gyengék. A magyar válogatott sokkal jobb náluk, kivéve, amikor egymás ellen játszanak, mert akkor a norvégok nyernek.