Ofellának minden IS kell?

Támad az Fc Hatvan, elképzelhető, hogy a sportcsarnokra is szemet vetett Ofella Zoltán, az Fc Hatvan elnöke!

Azért, hogy értsük miként működik Ofella és a város vezetése, egészen 2011.ig kell visszamennünk.

2011. augusztus 25-én Hatvan Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy az Fc Hatvan Sportelep hasznosítására 17 éves időtartamra vagyonkezelői jog alapításával, vagyonkezelésbe adja 167.500.617,5.-Ft értékben pályázat útján.

Ez azt jelenti, hogy évente 9.852.977,5 Ft-ot kellett volna fizetnie az Fc Hatvannak a város kasszájába.

Óriási átverésre készültek, hiszen senkinek nem tűnt fel, hogy az Fc Hatvan nem fizette meg 2012 évre a szerződésben meghatározott összeget, közel 10 millió forintot. A homokszem a gépezetben én lettem, hiszen miután tanulmányoztam a pályázati anyagot, és közérdekű adatigénylésekkel fordultam az akkori jegyzőhöz, számomra gyorsan kiderült, már a pályáztatás során eldönthették, hogyan lehet olyan feltételeket szabni, hogy más pályázó ne legyen, amit persze a pályázat elnyerése után gyorsan meg is lehetett változtatni.

Kezdték a pályázati biztosítékkal, amit nem fizettek meg a kiírás szerint, hanem később, kérelmezték, hogy a támogatás terhére írják jóvá.

A probléma ezzel csak az, hogy a pályázatban nem volt szó támogatásról.

Ha ezen túltesszük magunkat, jött a 2012-es év, amikor is nem fizették meg az évi közel tíz milliót, erre csak évekkel később, természetesen részletekben került sor.

Erről itt olvashat:

Tíz millió, ami öt évig senkinek nem hiányzott

A nagy csavar 2012 után következett be, amikor a város lemondott 15 évnyi bevételről, hiszen 2013 évtől nem kellett az évi 9.852.977,5 Ft-ot megfizetniük.

Már itt 147.794.662,5.-Ft kárt okoztak a városnak!

Az is természetesnek mondható, hogy beszámolóikat próbálják titkolni, hiszen a weboldalukon az utolsó elérhető az 2016-os.

Itt nem állt meg, a várost fejőstehénnek néző Ofella, hiszen a polgármesteri támogatottságának köszönhetően jégcsarnokot is álmodott az Fc Hatvannak.

Hogy ez mikor készül el, vagy elkészül-e valamikor, még nem tudni, annak ellenére sem, hogy a darázsderekú Papp István szerint, 2016. májusában összegyűlt a tahópénz, -szerintem TAÓ- így elkezdődhet a jégcsarnok beruházás.

Ezt itt nézhetik meg:

Erről 2021-ben annyit lehet tudni, hogy nem kezdődött el!

Viszont ami most látott napvilágot, azon nem csak felháborodik az ember, de a bicska is nyílik a zsebében.

A Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Fc Hatvan kézilabda szakosztálya, szinte el akarja lopni igazolt játékosait.

Részlet a közzétett levélből:

“Több éves sportbaráti kapcsolatunkat teszi most próbára, ami a magyar kézilabdázás történetében is rendkívülinek számíthat, de hogy Hatvanban ilyen még nem fordult elő abban biztos vagyok. Megdöbbenve tapasztaltuk, illetve felháborodott szülői telefonokat kaptunk, valamint a tegnapi szülői értekezleten elmondták a résztvevők, hogy az edzésünkön résztvevő gyermek játékosokhoz H. Kálmán – „tanult kollégád”- információink szerint az FC Hatvan Kézilabda szakosztályának vezetője azzal fordult, hogy ők mától az FC Hatvan sportolói és hogyha a jövőben kézilabdázni szeretnének, azt csak az általad irányított egyesület keretein belül tehetik meg.”

H. Kálmán információink szerint nem más mint Havassy Kálmán, aki korábban nagyot ment Hatvanban, mert igazolt végzettség nélkül került olyan vezetői beosztásba, amihez minimum főiskolai végzettség szükséges.

Erről korábban a hatvanonline.hu az alábbiakat tette közzé:

“Jól megtolta Havassy fizetését Horváth Richárd

Az előkészitő bizottságoknál tehát senki nem vont kétségbe Havassy esetében semmiféle szakképzettséget igazoló dokumentumot, 2018. május elsejétől 2021. április 30-ig így kapta meg Havassy Kálmán a jól fizető megbízást. Idei, május közepi menesztéséig tehát alsó hangon hat-hétmillió forintot érhetett el a megbízás örömére, s

    ha be tudta volna mutatni állítólag hiányzó papírjait,

a hatvaniak közpénzéből 2021-ig több, mint 20 milliót fizethettek volna ki neki, amíg nem derül ki a pletykák szerinti igazság.

Mindezt úgy, hogy „F” fizetési osztály 8. fizetési fokozatot írtak be neki a jegyzőkönyv szerint, ami olyan munkakör, ami főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevelet igényel. Ez 180 ezer forint lett volna.

    Ezt tolta meg 269 ezer forinttal a munkáltató döntése,

s a felelős a végrehajtásért Horváth Richárd polgármester volt hivatalosan a jegyzői iroda útján.”

Tehát ha jól értjük, szakmunkás-bizonyítvánnyal a kezében trükközhette ki magának a vezetői állást.

Amíg Havassy intézményvezető volt úgy gondolta sokat, illetve bármit meg is tehet, erről itt olvashat:

Úgy gondolják ezt is lehet?

A fentieket elemezve, értelmezve joggal gondolhatunk arra, hogy Horvát Richárd nem véletlenül lehetetleníti el a sportcsarnok átadását.

Jogos az a felvetés, hogy azért akarja Ofella ellopni? az egyesület igazolt játékosait, hogy később át tudja venni az Fc Hatvan a sportcsarnokot, ha már a jégcsarnok 2017-től, a lelátó 2016-tól nem jött össze!

Itt jutott eszembe az 1975-ben bemutatott One Flew Over the Cuckoo’s Nest című film.

Magyarul ezt úgy ismerhetik, hogy Száll a kakukk fészkére!

Tudják ez az a madár, amelyik kizárólag más madarak által készített fészekbe költözik be.

Viszont Ebben a történetben még nem Ofella játszotta a főszerepet!