Ha már foci nincs, legalább cenzúra legyen

A felejthető hétvégi Lőrinciben tett látogatás, vagy inkább csúfos bukás után Dezső sógorral beszélgetve arra hívta fel a figyelmemet, hogy az egyik Fradi-drukker írt kommentet az FC Hatvan Fradi-posztja alá:

„Már megint a lehúzás! 3000 forintért a gátra!”

Igen, a Zagyva-Bér patak hatvani gátjára szóló vendégjegy valóban háromezer forintot kóstál. Habár azt sem tudni, hogy álló-e vagy ülő. Azt valószínűsítem, hogy inkább álló, hiszen nem látjuk nyomát lázas mobil lelátó építésének.

Valószínű, a kupameccs menetén és a gólok számán fog múlni ki ül, és ki áll.

Ötleteim lennék, hogy kinek kellene ülnie, de ezt majd máskor vesézzük ki.

A hatvani fociegyesület azonban nem akarta már előre felingerelni a fradista vendégszurkolókat:

gyorsan lekapták a bíráló kommentet.

Azóta a hivatalos oldalukra kitettek még egy úgynevezett ticket-posztot is. Azt írták alá, hogy az egyesület korlátozza, ki szólhat hozzá a bejegyzésükhöz. Sikerült a tiltóakciójuk: senkinek sem ment a hétpecsétes poszt feltörése.

Nem eredeti innováció a Zagyva-Bér patak gáton ülő vagy álló focidrukkerek lehúzása.

Először már az Újpest elleni kupameccsen keltett felháborodást a gáttöltésen való gátlástalan pénzbehajtás. Igaz, akkor jószerével még a hatvani drukkereket húzták le. A lila-fehérek edzőmenesztésre szakosodott harsány táborát a Tüzép-telep felőli kapu mögött felállított lelátón helyezték el.

Nem lehet tudni, hogy a hatvani fociegyesület egyáltalán kért-e engedélyt a gátat üzemeltető szolnoki vízügyi igazgatóságtól, a KÖTIVIZIG-től, hogy sarcolással, -vagy nevezzük inkább szabad rablással- egybekötve használhassa a gátjukat.

Ha kért, és kapott, átad-e majd nekik valahányad részt a bevételéből?

De kérdezhetnék azt is, hogy mennyi az “alkotmányos” költség?

Úgy tűnik, hogy az FC Hatvan még csak nem is kereste a végiggondolatlan ticket-stratégiájuk miatti felháborodást megelőzni szándékozó kompromisszumot. Inkább gátlástalanul lehúzza a kerítésén kívülre, vagyis idegen földre szorult vendégeit.

Mondhatni: pénz beszél, kutya ugat, illetve idegenek ne ugassanak.

A pénzsóvár egyesületnek így egyszerűbb és gazdaságosabb.

A bevételrontás szándéka nélkül hozzuk a potenciális nézők tudomására, hogy a szeptember 19-én, vasárnap délután 3-kor kezdődő FC Hatvan–Ferencváros kupamérkőzést az M4-es sportcsatorna élő, egyenes adásban közvetíti.

Végül legyen egy jó hírünk is: bíráló cikkektől még sosem következett be gátszakadás.

(Zárójelben hozzátesszük: sajnos. Bár…)