Kétezer egy szavazat? Maradhat?

Érdekes fordulatot vett az előválasztás a dél-hevesi térségben.

Hevesen, Karácsondon, Tarnaörsön olyan érzésük volt az embereknek, hogy itt bizony irányított szavazás történik.

A településekről sok fotót is kaptunk, ami alapján kijelenthető, hogy több személy biztosan minden településen jelen volt, és segített a választók utaztatásában, ami önmagában véve még nem probléma, hiszen ez megengedett a pártok egyezsége alapján.

A probléma ettől sokkal nagyobb lehet!

Egyik ismerősöm pont ott volt a tarnaörsi szavazósátornál, amikor egy szavazó zavarba jött, és nem tudta, hogy két szavazó lap van, de kívülről gyorsan jött a segítség, a Miniszterelnök jelölti szavazólap tekintetében azt a választ kapta, hogy ott mindegy kire teszi a voksot.

Hevesen sem volt teljesen eseménytelen a szavazás, természetesen jegyzőkönyv is készült az esetről, mert ott a fentieken túl, sokkal súlyosabb vád fogalmazódott meg.

Az egyik szavazó, véletlenül elszólta magát a sátornál, hogy kétezer forintot kap a szavazatért. Állítólag erről hangfelvétel is készült, amin az is elhangzik, ki fogja oda adni a pénzt.

Az előválasztást lebonyolító szervezetnek lesz dolga, hiszen amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban irányított szavazás történt a hevesi térségben, és még pénzt is kaptak a szavazatukért cserébe, az nem elég, hogy megsemmisítik a szavazatokat, de a jelöltet azonnal ki is kell zárni, és eltiltani a további részvételtől.

A Heves 3. számú választókerületben három név van a listán.

Korózs Lajos

Lőcsei Lajos

Varga Ferenc

Valakinek felelnie kell a történtekért közülük, ha bebizonyosodik az irányított szavazás és a szavazat vásárlás, már ha nem a Fidesz szervezte, hogy az előválasztást így trollkodja meg.

Nagyon várjuk a fejleményeket, és csak abban bízunk, hogy a vádak nem nyernek bizonyítást. A fent leírtakat elküldjük a jelölteknek is, és kíváncsian várjuk válaszaikat.