Helyosztó

Heves megye 3. számú választókerületében is eldőlt, hogy ki lesz az összefogás részéről az, aki kihívója lesz, vélhetően Szabó Zsoltnak.

Bár az előválasztás során, voltak akik befolyásolni szerették volna az eredményt valamelyik jelölt javára, kisebb döccenőkkel sikeresnek mondható a produktum.

Felvetődött a választás során, hogy valakik szavazatot próbálnak vásárolni, a tömeges utaztatások alkalmával pedig irányított szavazásra utaló jeleket tapasztaltak a választásban résztvevők.

Mára ezek az ügyek a történelem részei, de a választási bizottság felelőssége az ügy kivizsgálása, és a nyilvánosság elé tárása.

Országos átlagban az 1136 érvénytelen szavazat kirívóan magas volt, de a hivatalos eredmény ismeretében kijelenthető, nem tudták érdemben befolyásolni az eredményt, csak Korózs várható 2/3-os győzelmét gyengítették.

Az Országos Előválasztási Bizottság határozatában megállapította a Heves megye 3. számú választókerületében született végeredményt.

Összes résztvevő: 4811

Összes érvénytelen szavazat: 1136

Képviselőjelölti eredmények:

Korózs Lajos (MSZP-Párbeszéd-DK)

Korózs Lajos  képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 2240 (54,46%)

Lőcsei Lajos (Momentum-MMM)

Lőcsei Lajos képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 1365 (33,19%)

Varga Ferenc (ÚVNP)

Varga Ferenc képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 508 (12,35%)

Már biztos, hogy az összefogás jelöltjeként, Korózs Lajos lesz a kihívója, vélhetően Szabó Zsolt Fideszes jelöltnek, viszont kérdés, hogy Sneider Tamás ebben a körzetben, vagy egy másikban kíván elindulni, nem beszélve az önjelölt, vagy kamupártok által indított jelöltekről.

Biztosra vehető, hogy ebben a körzetben, nem egy az egy elleni küzdelem várható.

Már csak egy kérdés maradt, lesz-e végre képviselő-jelölti vita?