Mérlegen a valóság – avagy a koronavírus egy év mérlege.

2020. november 13. – 09:20 – 5097 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 99 beteg.

2021. november 04. – 09:08 – 6268 az új fertőzött, elhunyt 107 beteg

Sajnálatos módon a megfelelő intézkedések most elmaradnak, így jogosan mondható, hogy Horváth Richárd veszélyezteti a hatvani emberek életét.

Nézzük a tényeket:

2020. november 13.

Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom.

2021. november 04.

A kormány a harmadik oltás felvételére biztatja a korábban beoltottakat. Hatvanban nyoma sincs az egy évvel ezelőtti intézkedéseknek, szabadon látogatható minden, csak a közintézményekben kötelező a maszk viselése.

2021. november 13.

Minden gyülekezés tilos.

2021. november 04.

Ott és akkor gyűlnek össze az emberek, ahol csak akarnak.

2020. november 13.

Az éttermek vendéget nem fogadhatnak.

2021. november 04.

Az éttermek zavartalanul vannak nyitva.

2020. november 13.

Az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek.

2021. november 04.

Az iskolákban zavartalanul folytatódik az oktatás.

Hosszasan lehetne sorolni azokat az intézkedéseket, melyek az egy évvel ez előtti súlyos helyzetben bevezetésre kerültek.

A mostani helyzet, a járvánnyal kapcsolatos adatok alapján sokkal súlyosabb, Horvát Richárd még sem tesz semmit annak érdekében, hogy a hatvani polgárokat megvédje.

A súlyosbodó helyzet ellenére újabb közösségi teret akar nyitni a járvány erősödése közepette, nem törődve a gyermekek egészségével és életével.

Ennek a felelőtlen -véleményem szerint büntetendő- viselkedésnek súlyos ára lesz, hiszen a mostani járványügyi adatok már most sokkal magasabbak, mint amikor szinte az egész országban komoly intézkedésekkel korlátozták a vírus terjedését.

Nem tudom meddig kell még tűrni ezt a felelőtlen viselkedést, hiszen Horváth Richárd felhatalmazást kapott a vészhelyzet idején meghozandó intézkedések elrendelésére.

Ennek ellenére alig tesz valamit, a helyzeten javítani tudó intézkedések elmaradnak, a felelősség elől elbújik, úgy tesz, mint ha nem lenne súlyosabb a helyzet, mint egy évvel ezelőtt.