A baloldal hátán alapítana jobboldali pártot

Kép forrása: google.com

Érdekes fordulat, az összefogás miniszterelnök-jelöltje számára már nem fontos a baloldal.

Az alábbiak olvashatók közösségi oldalán.

“Azt szeretnénk, hogy a Pálinkás József féle Új Világ Néppártból és a Gémesi György féle Új Kezdetből, valamint jobboldali polgármesterekből, volt miniszterekből, nagykövetekből és értelmiségiekből álló kör, ide tartoznak a volt fideszesek, KDNP-sek, azok, akik nem tolvajok és jobboldaliak összefogjanak.”

Ezek szerint már nem is titkolja szándékát, igazán nem az összefogás, nem a baloldali pártok szimpatizánsai érdekli, hanem saját erőszakos előre menetele.

Nyíltan kimondja, hogy kikkel képzeli el a jövőt, és ebbe a jövőbe szerinte nem fér bele a baloldal, kizárólag jobboldali gondolatok és pártok mellett képzeli el a jövőt.

Azt értem, hogy az összefogás nélkül esély sincs a Fidesz leváltására, de azt már nem, hogy a baloldal miért asszisztál egy jobboldali párt létrehozásához.

Márki-Zay tovább fűzte gondolatait mert azt is mondta az ő szájával, hogy “Én, mint miniszterelnök-jelölt, mindenképp szeretnék pártfüggetlen maradni a kampányban és a választásokig, ettől függetlenül az általam támogatott jobboldali párt létrehozását támogatni és segíteni fogom. Azt szeretném, ha a jobboldali emberek Magyarországon látnák, hogy nem kell tolvajokra szavazni ahhoz, hogy jobboldali értékeket képviselhessenek.”

Még ezek után sem olvasható a baloldal részéről felháborodás, nincs tiltakozás, hogy ezt azért talán mégsem kellene, hiszen a baloldali pártok pénzén kampányolsz, többségében a baloldali embereknek köszönheted, hogy ott vagy, ahol ezek után semmi keresni valód nincs.

Azt gondolom, hogy ez az erőszakos nyomulás, a megnyilvánulásaiban talán még Orbánt is meghazudtoló populista dumával inkább veszíteni fog népszerűségéből, a baloldali közösségben.