facebook
-1 C
Hatvan, HU
2018, február 24, szombat.

AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN NINCS PRÓBAÜZEM!

Korózs Lajos Országgyűlési képviselő szerint a kormány a következő két hónapban fogja padlóra küldeni az egészségügyet, és benne a kórházakat. Mint mondta, a nincsből akarnak...

Katasztrofális helyzetben az egészségügy

Nagy kérdés, valóban belevág-e az egészségügyi reformba az Orbán-kormány, hiszen az ágazat strukturális átalakítása a szakmai közvélemény szerint ugyan elengedhetetlen, a betegellátás minőségének és...

Sejtméreggel gyógyítanák az agytumort

Kutatók sejtmérget adagoló őssejtek bejuttatásával belülről pusztítanák el az agytumorokat. A rákos megbetegedések közül az agyban keletkező tumorok rendkívül komoly kihívás elé állítják az orvostudományt,...

Van akinek fáj az élet

Testi tünetei vannak a lelki fájdalomnak

Az elmúlt években a szakemberek figyelme fokozatosan a depresszióhoz társuló testi fájdalmak felé fordult, és mára kiderült, hogy korántsem lényegtelen és egyáltalán nem ritka problémáról van szó.

Családon belüli erőszak

Terror a családon belül

De mi is az a családon belüli erőszak?

A válasz nem egyszerű, hiszen kultúránként, s koronként változó, hogy melyik társadalom mit tart erőszakos cselekedetnek.

Magyarországon is tartja magát a nézet: ?az én házam az én váram, a saját otthonom falai között azt teszek, amit akarok.?

A magam részéről családon belüli erőszaknak tartok minden kényszert, az agresszív megnyilvánulásokat, a nagyobb fizikai erővel való visszaélést, a lelki terrort, a gazdasági kiszolgáltatottsággal való visszaélést.

Mániás depressziós elmezavar

A mániás tünetcsoportot a hangulati szint kóros emelkedése jellemzi, amely a gondolkodás, a késztetések, és a cselekvések intenzitásának fokozódását eredményezi. Az érzelmi életre a kirobbanó jókedvtől a szélsőséges elragadtatottságig terjedő felhangoltság jellemző, ennek köszönhetően a betegségbelátás hiányzik, a mániás önszántából ritkán fordul orvoshoz.

Az agresszivitás és okai

A düh és az agresszivitás természetes emberi ösztön, mindannyiunk életében jelen van. Vannak azonban olyan emberek, akik nem tudják kontrollálni indulataikat és agresszív viselkedésükkel veszélybe sodorják magukat és másokat is.