facebook
1 C
Hatvan, HU
2018, január 23, kedd.

Kimondták a magánnyugdíjpénztárak halálos ítéletét

A Varga Mihály által ma benyújtott törvényjavaslat alaposan átírja a magánnyugdíjpénztári rendszer szabályozását. A legfontosabb, hogy meg kell szüntetni azt a pénztárat, amelynél a...

A kormányon múlik a devizahitelesek sorsa

A Kúria az alábbi négy kérdést vizsgálta a jogegységi határozat meghozatala során:


1. A devizakölcsön-szerződés tisztességtelen-e amiatt, mert az adós viseli az árfolyamkockázatot?
2 Az árfolyamkockázattal kapcsolatban adott téves tájékoztatás eredményezheti-e a szerződés tisztességtelenségét?

Eredményezhet-e semmisségi okot?
3. Az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő feltételek megfelelnek-e az átláthatóság követelményének?
4. Az árfolyamrés alkalmazása tisztességtelennek tekinthető-e?

Csak egy javaslat

Javaslat az Igazságügyi Miniszternek a devizahitelesek ügyében.

Meglepődtünk az Igazságügyi Miniszter kijelentésén, miszerint meg kellene vizsgálni a hitelszerződések részleteit, illetve azokat a szerződési feltételeket, amelyek valamilyen segítséget nyújthatnak a bajba jutottak részére. Ez azért is meglepő volt, mivel több kijelentés is elhangzott már azzal kapcsolatban, hogy a kormányzat nem tervez további adósmentős intézkedéseket.

A Kúria írja a hitelszerződéseket

A devizahiteles perben született felemás ítélet azt sugallja, hogy a Kúria feljogosítva érzi magát arra, hogy átírja a banki hitelszerződéseket anélkül, hogy ezt bármelyik fél kérte volna. Nyilvánvalóan a bank feladata, hogy a hitelszerződések Üzletszabályzatát és Általános Szerződési Feltételeit megkonstruálja. Nyilván a felek kérhetik ennek módosítását.

A következő félévben tovább emelkedhetnek az élelmiszerárak

A következő félévben élelmiszer árrobbanásra nem, inkább egy kisebb mértékű, akár több lépcsőben megvalósuló, 10 százalék körüli élelmiszer áremelkedést vár az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI).

Tovább szűkült a banki hitelezés

Tovább szűkült a banki hitelezés augusztusban

"A kormány megszorításainak köszönhetően", a hitelintézeti szektorban folytatódtak a korábbi tendenciák augusztusban: zsugorodott a mérlegfőösszeg, csökkent a hitelezés volumene, valamint visszaesett a közvetlen külföldi finanszírozás, miközben a belföldi ügyfelek betétállománya mérsékelten emelkedett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) gyorselemzése szerint.

Vasárnap lép hatályba a személyszállítási törvény

A személyszállítási szolgáltatásról szóló törvény néhány rendelkezés kivételével vasárnap, július elsején lép hatályba.

A törvény  elősegíti a közösségi közlekedés elsőbbségének érvényre jutását, versenyképességének erősítését, megalkotásával megteremtődtek a korszerű és fenntartható vasúti közlekedés kialakításának szabályozási alapfeltételei.
A jogszabály kiterjed a Magyarország területén végzett belföldi és nemzetközi közúti és vasúti személyszállítási szolgáltatásra, a saját számlás személyszállításra, a vízi személyszállítási közszolgáltatásra, az iskolabusszal, közösségi busszal végzett személyszállításra. Ugyanakkor nem terjed ki az idegenforgalmi szolgáltatás részeként végzett vízi személyszállításra, a különleges szállítási igénnyel rendelkező utas csoportoknak nyújtott nem közforgalmi szolgáltatásra, például a betegszállításra.

Élj 12 hónapon keresztül 11 havi bérből

Választási ígéreteivel szemben nem, hogy 13., 14. havi juttatást ad az Orbán kormány, hanem még a 12. havit is elveszi!
Az új Matolcsy rémálomnak (Sz.K.T. 2.0) köszönhetően 11 havi bérből kell megélnünk 12 hónapon keresztül.